“Ik werk hier, heel bewust, vanwege de mogelijkheden die er zijn.”

Interview met Sjoerd.

Wat doe je hier en wat brengt je hier?

Na de afgelopen vier jaar als service engineer bij Service & Support gewerkt te hebben, ben ik sinds dit jaar project consultant. Dit bevalt mij goed! Momenteel ben ik bezig met het testen van een nieuwe toegangscontroller. Deze moet zeer spoedig internationaal uitgerold worden en dat proces kent veel cruciale momenten.

“Ik vind het mooi om samen met andere experts bij te dragen aan dit product; het is concreet en technisch.”

Ik ben hier gekomen vanwege een samenwerking tussen twee bedrijven, wat ik hier doe is samen met anderen goed functionerende eindproducten te maken van niets meer dan een idee.

Waarom blijf je hier?

Omdat ik veel vrijheid heb om zelf dingen in te plannen en invulling te geven aan mijn werkzaamheden. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om af en toe thuis te werken. Die vrijheid en zelfstandigheid heb ik nodig om goed te kunnen functioneren.

Wat typeert de organisatie?

Dat er in een dynamische organisatie als deze veel mensen werken die hier al heel lang rondlopen. Een dienstverband van 25 jaar is geen uitzondering. Dat betekent volgens mij dat het een fijne werkomgeving is. Ik had niet gedacht dat ik binnen zo’n korte zijn zoveel stappen gemaakt zou hebben.

“Ik werk hier, heel bewust, vanwege de ontwikkelingsmogelijkheden die er zijn. Hier is veel ruimte voor groei, waar je je ook bevindt.”

Verder is het een zeer innovatieve organisatie; er vindt veel productontwikkeling plaats. Dat brengt een bijzondere sfeer en bijzondere mensen met zich mee.

Bijzondere mensen, zeg je?

[lacht] Ja! Behoorlijk. Laat ik zeggen dat ze hier niet over één kam te scheren zijn, in positieve zin. Iedereen hier heeft haar/zijn eigen ding en eigenaardigheden. Sterker nog, iedere afdeling heeft haar eigenaardigheden. Heel grappig om te zien. Verschillen heb je nodig om nieuwe dingen te kunnen bedenken en creëren.

“Het zijn dus juist de verschillen die ervoor zorgen dat we uiteindelijk mooie producten lanceren en daar draag ik heel graag aan bij.”