“Ik werk hier al bijna de helft van mijn leven!”

Interview met Matthijs.

Vertel, wat is jouw functie?

Ik ben support engineer. Dat is een eenvoudige omschrijving voor een zeer uitgebreid takenpakket. Zo ben ik zowel buitendienst- als binnendienstmedewerker: ik help mensen op afstand (per mail of telefonisch) en op locatie. Mijn belangrijkste doel is het tevreden maken van klanten door storingen op te lossen, installaties in bedrijf te stellen en -indien nodig- mee te helpen op andere afdelingen. Maar hé, als je zo lang ergens rondloopt, ga je je vanzelf overal mee bemoeien [lacht]. Daarover gesproken, wat ik merk is dat goede ideeën bijna altijd overgenomen worden, ongeacht de rol die je hebt. Dus beter bemoeid dan genegeerd.

Hoe lang werk je hier al?

Bijna de helft van mijn leven! Dat is in mijn geval 17 jaar. Via allerlei functies ben ik opgeklommen tot mijn huidige rol.


Waarom al zo lang?

Omdat we binnen dit bedrijf veel vrijheid kennen en ik mij daar heel goed bij voel. Vrijheid is noodzakelijk voor creatieve oplossingen en innovaties; je hebt het nodig om klanten tevreden te stellen en tot productontwikkeling te komen. Daarnaast kan ik goed overweg met mijn collega’s.

“Ik weet wat ik aan hen heb en zij weten wat ze aan mij hebben. Dat maakt dat we effectief samenwerken.”

Wat typeert jouw collega’s?

Dat ze niet vaak een blad voor de mond nemen. Ze zijn heel open; er wordt eigenlijk niets achtergehouden. Daarnaast worden er regelmatig grappen gemaakt. We werken hard om samen onze doelen te behalen. Bij vlagen kan het enorm druk zijn. Dan is het fijn om samen prioriteiten te kunnen stellen. Beter een keer ‘nee’ gezegd dan ‘ja’ en het niet hebben kunnen waarmaken!

“TKH Security is een dynamisch bedrijf; het staat nooit stil. Ik denk dat ik hier om die reden zo goed op mijn plek zit. Never a dull moment.”