“De kans om bij te dragen aan de opbouw van een dynamische organisatie.”

Interview met Diana.

Wat brengt jou bij TKH Security? 

Een hele nieuwe uitdaging, namelijk om alles op te poten zetten. Er was al het een en ander op gebied van HR, maar met alle samenwerkingen die we de afgelopen tijd zijn aangegaan, moet dit weer vorm en houvast krijgen. Er spelen hier heel veel dingen tegelijk en er is nog geen team, waardoor ik niet alleen strategisch bezig ben, maar ook operationeel. Daar leer ik enorm veel van.

“Kortom, wat mij hier brengt is de kans om bij te dragen aan de opbouw van een dynamische organisatie.”  

Waarom zouden andere mensen hier willen werken? 

De sfeer is goed en de mensen zijn aardig voor elkaar. Er mag hard gelachen worden.

“Daarnaast wordt er keihard gewerkt; als je van een bruisende organisatie houdt, dan zit je hier op je plek.”

En, niet onbelangrijk, de koffie is goed. Dat klinkt wellicht een beetje cliché, maar ik word daar in ieder geval heel blij van.  

Wat moeten anderen weten over TKH Security?

Dat het hier zo verschrikkelijk veelzijdig is. We zitten in een fase waarin we nog beleid aan het schrijven zijn; er is nog niets in beton gegoten.

“Bij ons lopen veel mensen rond die meedenken met de groei van de organisatie; collega’s met een visie. Heel leuk is dat.”  

Het is geen doorsnee bedrijf. Hiërarchie is er niet; de lijnen zijn kort. Zo kun je hier gewoon de kamer van de directeur binnen lopen voor een praatje en een kop koffie.  

Welke eigenschappen zijn goud waard binnen deze organisatie? 

Flexibiliteitfocus en inzet. Ondanks de ervaring die TKH Security heeft, staat het aan het begin van expansie. Dat betekent dat er soms veel op ons af komt. Op zo’n moment is flexibiliteit een fijne eigenschap. We groeien doordat we wendbaar zijn. Tegen dat ‘is het niet linksom, dan is het rechtsom’ moet je kunnen. Tegelijkertijd is het fijn wanneer iemand heel goed weet waarmee zij/hij bezig is en zich niet snel laat afleiden. Dat is een interessant spanningsveld met wat ik eerder zei. Maar juist door geconcentreerd bezig te zijn met het realiseren van het hogere doel, het grotere plaatje, zet je automatisch stappen in de juiste richting. Dan is het alleen nog een kwestie van doorstappen; de schouders eronder en gáán. Die inzet wordt hier enorm gewaardeerd.  

“Kortom, ben je goed in wat je doet, laat je je niet uit het veld slaan door koerswijzigingen en wil je bijdragen aan de groei van een hightech organisatie: bel me!”