“Er is tijd, ruimte en geld om te experimenteren met nieuwe initiatieven.”

Interview met Bert.

Hoe ben jij hier terecht gekomen?

“Ruim een jaar geleden ben ik een tijdje bewust werkeloos geweest. De reden hiervoor was dat ik de tijd wilde nemen om weloverwogen een organisatie te vinden waar ik kennis kon opdoen in plaats van louter moest overdragen.”

Daarnaast wilde ik kunnen beschikken over geavanceerde en moderne technieken om coole dingen te bouwen. Zoals je weet wordt er flink gejaagd op developers en zo ook op mij. Uit alle aanbiedingen die ik heb ontvangen, is uiteindelijk TKH Security als winnaar uit de bus gekomen. Dit had te maken met het perspectief op doorontwikkeling: het bedrijf is altijd in ontwikkeling en er wordt zeer veel waarde gehecht aan medewerkers die dat ook zijn. Er is een groot budget voor scholing en een grote bereidwilligheid om nieuwe dingen te leren. Dat geldt voor zowel de organisatie als geheel als voor de mensen die er werken. Ik ben erg blij met mijn keuze

Waarom?

Omdat ik in het jaar dat ik hier nu werk behoorlijk wat bijgeleerd heb en omdat de kennisbron alleen maar groter geworden is met de fusies van de afgelopen tijd. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen.

“Wat ik hier enorm waardeer is dat er tijd, ruimte en geld is om te experimenteren met nieuwe initiatieven. Dat geldt overigens voor zowel persoonlijke initiatieven als technische.”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

Ja: ik heb een verleden in scrum en daar wilde ik ‘iets’ mee doen. Dat ‘iets’ is geworden dat ik inmiddels het hele team in Zoetermeer scrum coach. En zie daar: tijd, ruimte en geld voor een persoonlijk initiatief.

Met hoeveel mensen zit je op een afdeling?

Moeilijke vraag, want mijn team zit op een andere locatie dan mijn afdeling. De teamgrootte bedraagt acht mensen en de afdeling bestaat uit zo’n dertig mensen. Er vind een hoop flexwerk plaats omdat hier vele nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Zo werken hier mensen uit Polen die volwaardig teamlid zijn. Om de verbinding te blijven houden werken we in Microsoft Teams, doen we Video Daily Standups, vergaderen we online, etc.

“Die diversiteit maakt het overigens wel heel leuk: we hebben Oekrainers, , Polen, Indiërs, Fransen… Al die verschillende smaken maken prachtige gerechten! We vormen een mooi stel nerds samen! [lacht.]”

Jullie organiseren hackathons, toch?

Ja, iedere maand. De bedoeling daarvan is dat we iets mogen bouwen wat we zelf bedacht hebben. Dit geeft vrijheid aan onze creatieve geesten wat leidt tot inzichten en oplossingen die nog niet eerder aan de oppervlakte waren. Zo hebben we dankzij deze hackathons bugs opgelost, reportingtools gebouwd waarop voortgeborduurd is en worden features geïntegreerd die vervolgens bij releases meegeleverd worden. En dat allemaal gewoon tijdens werktijd. Dus geen nachten doortrekken met pizza hier, maar gewoon thuis aan de ‘dish’ met het gezin.